Jak dál s parkováním v Nádražní?  Zatím pouze pás směrem k autobusovému nádraží

RAKOVNÍK – Již v roce 2015 bylo na základě rozhodnutí vedení města zadáno zpracování studie výrazného navýšení parkovací kapacity v ulici Nádražní – mezi odborem dopravy a vlakovým nádražím. Studie nabídla variantu se zachováním naprosté většiny stávajících stromů. Na obou stranách by šlo umístit 120 kolmých parkovacích míst.

69 parkovacích míst

V rámci komplexní projektové studie, kterou Rada města objednala na své 26. schůzi, se bude nejprve zpracovávat pouze část parkovacích míst umístěná na pozemcích ve vlastnictví města. Jde o parkovací pás směrem k autobusovému nádraží, kde by se dalo umístit až 69 kolmých parkovacích míst. Parkoviště bude dvěma novými schodišti propojeno přímo s autobusovým nádražím a parkovací místa budou lemována chodníkem.

Nový vlastník pozemků

U druhé části umístěné částečně na pozemcích Českých drah, které jsou součástí převodu na Správu železniční dopravní cesty, se nepodařilo nalézt shodu. V jednáních se bude moci pokračovat až po realizaci převodu na nového vlastníka. Ten samý problém se týká i prostranství před nádražní budovou.

Zpracování komplexní projektové studie Parkování v ul. Nádraží vyjde na 164 tisíc korun.