Řidič ve tmě přehlédl chodce na silnici. Devětadvacetiletý muž střet nepřežil

VSETÍNSKO – Tragická srážka uzavřela v noci z neděle na pondělí silnici u Rožnova pod Radhoštěm. Řidič dodávky předjížděl krátce před půlnocí jiné vozidlo a zařadil se před něj. Při předjíždění ale nestačil rychle zareagovat a srazil devětadvacetiletého muže, který se po silnici pohybovat po tmě. Mladý muž střet nepřežil.

Padesátiletý řidič dodávky značky Peugeot jel po silnici I/35 ve směru na Rožnov. „Nestačil ale reagovat na chodce, který se pohyboval v úseku bez osvětlení mimo obec po středu silnice a neměl na sobě žádný reflexní prvek,“ popsal policejní mluvčí Vladislav Malcharczik. Policisté zjistili, že chodcem byl devětadvacetiletý cizinec.

Řidič dodávky, taktéž cizinec, vyvázl ze střetu bez zranění. Přítomnost alkoholu u něj policie vyloučila. Škoda na dodávce činí sto tisíc korun.

Po dobu vyšetřování byla komunikace uzavřena, a to až do jedné hodiny ráno. Policisté nadále zjišťují okolnosti tragické nehody a přizvali i soudního znalce v oboru dopravy. „V letošním roce se jedná o sedmou smrtelnou dopravní nehodu v okrese Vsetín,“ dodal Malcharczik.