Bouda omezí provoz na Mariánském náměstí v Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Řidiče v krajské metropoli čeká již brzy omezení provozu v jedné z ulic. Důvodem je výstavba takzvané Boudy, která bude na téměř tři měsíce sloužit jako jedna ze scén Jihočeského divadla.

To má letos hned několik důvodů k oslavám. Sto let od vzniku uměleckého divadelního souboru, dvě stovky let samotné budovy a sedmdesát let souboru Malého divadla. „Výročí připomene mnoho akcí, jednou z nich je Bouda zapůjčená od bratří Formanů, která se začne za pár dní stavět na Mariánském náměstí,“ uvedla mluvčí Českých Budějovic Jitka Welzlová.

Od 7. listopadu 2019 do 20. ledna 2020 je tak třeba se připravit na následující. Dojde k částečnému omezení provozu parkoviště. Omezena bude také rychlost při vjezdu do ulice 28. října ze strany od Sadů, ta bude snížená na 30 kilometrů za hodinu kvůli přechodovému prahu kabeláže. Částečně bude omezen i provoz chodníků, a to z důvodu velkého pohybu mechanizace a vozidel při návozech materiálu. Ke každodenní obslužnosti divadla a zázemí pak bude od 11. listopadu 2019 vyčleněno také devět parkovacích míst.