Muž si potřeboval zavolat a neměl telefon. Chtěl si ho opatřit s nožem v ruce

MOHELNICE – Hned ke dvěma loupežným přepadením došlo v úterý Mohelnici. Pachatel byl brzy vypátrán a ukázalo se, že má bohatou trestní minulost.

V úterý 5. listopadu v odpoledních hodinách v Lékárnické ulici a v ulici Za Penzionem v Mohelnici došlo ke dvěma loupežným přepadením. Muž chtěl podle svého vyjádření zavolat přítelkyni a jeho telefon byl rozbitý. Nejprve se v Lékárnické ulici s kapesním nožem v ruce domáhal vydání telefonu na nezletilé slečně. Nakonec od svého záměru upustil a z místa rychle zmizel. Úspěšnější byl o chvíli později na ulici Za Penzionem, kde na chodníku doběhl mladou ženu, která držela v ruce svůj telefon. Telefon značky Samsung Note 8 jí vytrhl a dal se na útěk. Žena se neúspěšně bránila a při incidentu utrpěla lehké zranění. Hned další den kriminalisté násilníka vypátrali na jedné z mohelnických ubytoven.  Sám jim pak ukázal místo, kde telefon ukryl. Policisté zajistili také kapesní nůž. Kriminalisté pak 31letého muže zadrželi a obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže.

„Vyšetřovatel již podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muž má za sebou bohatou trestní minulost. Opakovaně byl stíhán a odsouzen za trestnou činnost majetkového i násilného charakteru. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému podle trestního zákoníku trest odnětí svobody od dvou do deseti let,“ uvedla tisková mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.