Odešel na procházku a nevrátil se: Musí brát léky, pomozte!

KLATOVSKO – Už od pondělního večera probíhají intenzivní pátrací akce. Bohužel, do současné doby se nepodařilo pohřešovaného muže vypátrat. Je nemocný a musí pravidelně užívat léky!

Muž odešel z místa pobytu 18. listopadu kolem čtrnácté hodiny na procházku a do osmnácté hodiny se nevrátil. Ve večerních hodinách začala pátrací akce, do které byli zapojeni policisté z různých oddělení, pořádkové služby Plzeňského kraje, policejní letecká služba, policejní psovodi se služebními psy, hasiči, dobrovolní hasiči, Informační a strážní služba Národního parku Šumava, kynologové Horské služby pracoviště v Železné Rudě a členové Šumavští záchranáři.

V pátrací akci pokračovali desítky zúčastněných i v úterý 19. listopadu, kdy pátrali po muži na různých místech v okolí obce Hrádek u Sušice i další obcích. Policisté prohledávali okolí a psi byli použiti k průzkumu terénu.

Ve středu 20. a čtvrtek 21. listopadu byli přivoláni i pracovníci s drony ze Správy informačních technologií města Plzně, kteří spolupracují s IZS a další od hasičů. Piloti dronů se zaměřili zejména na  nepřístupná místa, kde ovládají drony při propátrávání terénu.

ŠTEMBERA MIROSLAV
Datum narození 25.11.1950
Pátrání vyhlášeno 18.11.2019
Bydliště – okres KLATOVY
Nebezpečný NE
Ozbrojen NE
Nakažlivá nemoc NE
Státní příslušnost Česká republika (CZ)
Výška 170 až 175 cm
Zdánlivé stáří 60 až 70 let

Popis osoby:
POSTAVA střední
BARVA VLASŮ šedé

Ze strany policie byla prováděna další šetření, například bylo zjišťováno, zda se muž nenachází ve zdravotnických zařízeních. „Přes veškeré úsilí zainteresovaných, se do současné doby nepodařilo pohřešovaného muže vypátrat. Žádáme občany, kteří zaznamenali pohyb či výskyt pohřešovaného muže, aby neprodleně informovali Policii ČR na tísňovou linku číslo 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.
Děkujeme za spolupráci,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.