Víkend bude ve Veselí patřit divadlu

HODONÍN – Komické příběhy, špičková slam poetry, ale i divadelní workshop zaplní od pátku do neděle prostory veselského kulturního domu, Panského dvora, Základní umělecké školy i Kafé v kině. Přijďte okusit podzimní divadelní košt.

Divadelníci z okolí i hosté z větších dálek zavítají opět do Veselí nad Moravou. Přehlídka Podzimní divadelní košt představí letos šest divadelních inscenací, prezentaci improvizované poezie a autorský film. Novinkou letošní přehlídky bude workshop pro divadelníky a ty, který by rádi nahlédli do tajů divadelní tvorby. Lektor, pedagog a režisér Štefan Foltán ze slovenské prestižní Základní umělecké školy z Nitry bude v rámci workshopu zájemce seznamovat s prací s metaforou a jevištním obrazem. Přihlášky na workshop zasílejte mail produkce@kultura-veseli.cz.

Pátek 22. 11. 18:00 sál ZUŠ Taková léčivá romance (Nejenxmíchu, Vracov). Komedie z pera hroznolhotské divadelnice Jitky Pavlicové o pacientkách z moravské vesnice v lázeňské péči.

22. 11. 20:00 kulturní dům Slovácko sa súdí aneb fašaňk z věcí ludských (DS Josefa Kajetána Tyla, Buchlovice). Komické příběhy Jury Kláska a strýca Pagáča v podání Buchlovických ochotníků s živou hudbou Cimbálové muziky Pentla Boršice.

Sobota 23. 11. 10:00 – 14:00 Panský dvůr Workshop – Práce s divadelním znakem a metaforou (ZUŠ Nitra). Divadelní workshop s režisérem a pedagogem Štefanem Foltánem. Workshop je vhodný pro divadelníky i nedivadelní veřejnost. Kapacita je omezena, přihlášky posílejte emailem na produkce@kultura-veseli.cz. Uveďte prosím jméno, věk, telefonní kontakt a případně, jestli máte už s divadlem nějakou zkušenost, ať vám ušije Štefan workshop co nejvíc na míru. Více informací k workshopu.

23. 11. 15:00 kulturní dům Zhavranelí (DDS MoDRé TRaKy, Vráble). Vítězná inscenace celostátní slovenské přehlídky dětské tvorby Zlatá priadka 2018. Krátká ale krásná autorská úprava lidové pohádky „Sedmero krkavců“, hraná zkušenými mladými divadelníky, třeba i o tom, jak lze pomocí druhým a vlastní obětí nalézt sebe a své místo v kolektivu. Pro děti od 7 let.

23. 11. 17:30 kulturní dům Edith (BLIC, Ostrožská Nová Ves) Minimuzikál inspirovaný životem šansoniérky Edith Piaf, která poznala ty nejvyšší stupně slávy v záři reflektorů, ale i syrovou tvrdost studené dlažby ulice.

23. 11. 20:00 Kafé v kině Slampoetry Show s improvizací, která vrací poezii zpět k lidem.

Neděle 24. 11. 15:00 kulturní dům Ach, ty ženy (Ostrožsko-lhotské divadlo, Ostrožská Lhota). Zamotaná komedie o lásce z prostředí Paříže 20. let 20. století. Autor Émile Augiér.

24. 11. 18:00 Kafé v kině Kdy to bylo naposledy (Kunovští komedianti, Kunovice) Bláznivá komedie o tom, jak může být životu nebezpečné, když muži podceňují potřeby manželky.

24. 11. 20:00 Kafé v kině Promítání filmu – 0,5 Karkulky (Film žáků LDO ZUŠ Veselí nad Moravou) Autorský loutkový film jako antipohádková revolta s vlastní filosofií podivna.

Vstupné: 50 Kč za představení.