Chlápek vystřelil z pistole a nastoupil do autobusu. Zastávka byla na znamení

PRAHA – Policisté přijali hlášení, že se v Komořanech střílí. Nakonec vypátrali chlapa, který mezitím dojel do Modřan. Měl pistoli, a více než tři promile alkoholu v dechu.

„V sobotu k večeru, přijal operátor tísňové linky 158 oznámení, že na zastávce autobusu Komořany v Praze 4 stál muž, který vystřelil z pistole do vzduchu a pak odjel autobusem směrem na Háje,“ uvedl dnes k případu policejní mluvčí Jan Daněk. Na určené místo ihned vyrazily nejbližší policejní hlídky, a díky operativní spolupráci s dopravním podnikem, se podařilo vypátrat, že podezřelý muž vystoupil na zastávce Poliklinika Modřany. Nedaleko této zastávky se pak policistům z oddělení hlídkové služby podařilo muže, který odpovídal popisu zadržet.

Sedmačtyřicetiletý muž se ke střelbě na zastávce autobusu přiznal. Zbraň měl stále u sebe a policistům ji vydal. Jednalo se o plynovou pistoli. Důvod ke střelbě neuvedl žádný, ale orientační dechovou zkouškou byly u muže naměřeny více než tři promile alkoholu v dechu. Zadržený muž si následně vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což mu hrozí až dva roky pobytu za mřížemi.