Do Zoo Zlín přijde Mikuláš. Užijte si nadílku a slavnostní rozsvícení vánočního stromu

ZLÍN – Mikuláš letos nezapomene ani na zvířátka ve zlínské zoo a jejich dětské návštěvníky. V neděli 8. prosince vás kromě bohaté nadílky čeká rozsvěcení vánočního stromu u zámku Lešná a světelné výzdoby, kterou doplní další zvířecí motiv. Otevřeno bude výjimečně až do pěti.

Vánočně laděný program začne o půl třetí u hlavního vchodu do zoo. Na návštěvníky tu bude čekat Mikuláš s andělem a deseti čerty. „Znovu se v zahradě objeví skupina čertů z Bylnice. Vypadají sice děsivě, ale věříme, že i letos si děti a dospělí jejich doprovod od hlavního vstupu na nádvoří zámku Lešná opravdu užijí,“ uvedla vedoucí marketingu Romana Bujáčková.

Program u zámku bude pokračovat Pekelně mikulášskou show Václava Upíra Krejčího, voňavým překvapením zoo a také mikulášskou nadílkou. Krátce před čtvrtou se pak slavnostně rozsvítí vánoční strom a světelná výzdoba. Ta jako tradičně rozzáří hlavní vstup, zámecký park a nádvoří zámku. Kromě svátečních motivů areál ozdobí i světelné siluety exotických zvířat. Stávající skupinu zářících slonů, lvů, klokanů, tapírů, nosorožců, medvědů, tučňáků a rejnoků letos opět rozšíří nové zvířátko.

Pokud se v neděli vydáte do zoo, nezapomeňte na tamější obyvatele a vezměte jim něco dobrého na zub. „Dárek pro zvířata mohou přinést i návštěvníci, stačí jej položit pod vánoční strom. Obyvatelé zoo nejvíce ocení ovoce, zeleninu, oříšky nebo sušené pečivo,“ doplnila Romana Bujáčková.

Krása světelné výzdoby vynikne až po setmění, proto bude v neděli 8. prosince a od středy 25. prosince do úterý 1. ledna prodloužena otevírací doba zoo do pěti odpoledne.

Zoo Zlín je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra a Nového roku. Pro vstup do zoo návštěvníci nyní mohou využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 korun, pro děti 40 korun, senioři zaplatí 60 korun. Nižší vstupné platí do 29. února.

Foto: Mikuláš s andělem a deseti čerty doprovodí návštěvníky od hlavního vstupu k zámku. Zdroj: Archiv Zoo Zlín
Zdroj: Archiv Zoo Zlín
Foto: Světelnou výzdobu letos doplní motiv dalšího zvířátka. Zdroj: Archiv Zoo Zlín