Nenechte si to ujít! Hrad Švihov spouští nový online seriál!

PLZEŇSKÝ KRAJ – Ačkoliv návštěvnická sezona již dávno skončila a do té nové je ještě daleko, přesto na vás na hradě Švihov nezapomínají, a dokonce si pro vás připravili příjemné překvapení.

Ti, kdo interiéry hradu již navštívili, si nejspíš vzpomenou, že jednou z jeho chloub je krásný renesanční strop ve velkém sále. Byl původně vyroben pro zámek Dobrovice u Mladé Boleslavi a na Švihov byl instalován počátkem 50. let 20. století. Od 90. let probíhá jeho restaurování a to bude v blízké době dokončeno.

A právě v rámci této události se prostřednictvím hradních webových stránek, facebooku a instagramu chystá online seriál právě o dobrovickém stropu. Zde se objeví například, kdo nechal strop zhotovit, jaké osudy strop potkaly, proč proběhl takto unikátní přenos historického artefaktu a podobné zajímavosti. V další části budou zveřejněny i jednotlivé příběhy z historie Říma, které jsou na stropě vyobrazeny. Připojte se a pátkem 14. prosince počínaje se ponořte do odkrývání tajů tohoto jedinečného renesančního díla.

Zdroj: hrad-svihov.cz