Recidivista byl při krádeži znovu dopaden

PRAHA – Lupič, který se vloupal do kosmetického salonu, byl zadržen přímo při činu. Několikrát soudně trestaný recidivista byl znovu obviněn ze spáchání trestného činu krádež.

Ke krádeži došlo v sobotu před pátou hodinou ranní v kosmetickém salonu na pražském Žižkově. Zloděj měl smůlu, na místo přijeli policisté. Při obhlídce zjistili, že vstupní dveře jsou vypáčené.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Policisté pojali podezření, že by se uvnitř mohl nacházet pachatel, a proto si z taktických důvodů zavolali na místo cestou operačního důstojníka posily. V momentě, když společně vešli dovnitř, uslyšeli za zástěnou zvuk,“ informovala policejní mluvčí Violeta Syřišťová. Za zástěnou našli muže, kterého pomocí pout zadrželi. Muž se jim přiznal, že se nachází v tíživé životní situaci. V batohu měl věci, které ukradl v místním salonu. Policisté pak zjistili, že zadržený muž je několikrát soudně trestaným recidivistou, už pětkrát si odpykával trest ve vězení.

Mluvčí policie na závěr doplnila, že vzhledem k těmto skutečnostem je čtyřiatřicetiletý muž obviněný ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.