Starší cizinec převážel v autě skoro dvě kila kvalitní trávy

HRANICKO – Nejspíš to byla vidina snadného přivýdělku, která nalákala 64letého cizince k tomu, že se nechal přesvědčit k převozu marihuany. Na dálnici ho však zastavila hlídka celníků, a tak se představa tučného přivýdělku změnila ve fakt možná až nepřiměřeného trestu.

Minulý pátek 14. ledna v podvečer zastavila na dálnici D 48 ve směru z Bělotína na Polom na Hranicku hlídka celníků bavoráka, kterého řídil 64letý cizinec. Při kontrole našli v autě tašku, kterou měl starší muž položenou před předním sedadlem spolujezdce na zemi. Po jejím otevření celníci zjistili, že se v ní nachází igelitový pytel a v něm jsou rostliny konopí. Na místě provedli test, který jednoznačně určil, že se jedná o rostliny s obsahem THC. Muž byl zadržen přivolanou policejní hlídkou a skončil v cele. „Marihuana o váze cca 1 650 g byla zajištěna a převezena k odbornému zkoumání na policejní specializované pracoviště, kde se zjistilo, že šlo o velmi kvalitní „trávu“,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Policistům zadržený cizinec sdělil, že zboží převzal od neznámé osoby v Lipníku nad Bečvou a měl ji převést na konkrétní parkoviště u marketu v Kopřivnici. Tam se k němu měla přihlásit jemu neznámá osoba a té měl marihuanu předat a za dovoz od ní zinkasovat finanční odměnu 10 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy teď muži hrozí, že stráví 2 roky až 10 let za mřížemi.