Marná Jágrova snaha: Kraj slíbené prostředky na další rekonstrukci stadionu neuvolnil. Kladno samo na to nemá!

KLADNO – Město Kladno mělo na rekonstrukci zimního stadionu přislíbené dotace. Rovným dílem se mělo podílet město, kraj a Národní sportovní agentura. Po výměně vedení po volbách však Středočeský kraj žádné prostředky neuvolnil a stát prostřednictvím agentury dosud také ne.

I když se vyměnilo i vedení města Kladna, z rekonstrukce nesešlo a začala podle plánu. Aktuální rozpočet 470 milionů korun však město nemůže nést samo. Rada Města Kladna proto na pondělní schůzi nepřidělila zhotoviteli vysoutěženou zakázku na další část stavebních prací. „Důvodem je nejistota nad přislíbenou, ale dosud nepřidělenou dotací z programu Národní sportovní agentury (NSA),“ píše se v tiskové zprávě.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„I přes snahu Jaromíra Jágra, kterou oceňuji, jsem od začátku měl obavy, aby nezůstalo jen u slibů a celá investice nespadla na bedra města. A tak to zatím bohužel je. Věřím, že se naplní alespoň příslib od NSA, kde se ale stále nemůžeme dopátrat zdárného konce, přestože jsme už v červenci minulého roku podali žádost a předložili všechny požadované dokumenty. Dokud nebude státní dotace jistá, nemůžeme si dovolit přidělit vysoutěženou zakázku a začít další část stavebních prací,“ vysvětlil kladenský primátor Milan Volf.

„Město Kladno si to nemůže dovolit. Rostou mandatorní výdaje, dochází ke zdražování téměř všeho a nikdy jsme nepočítali s tím, že budeme sami financovat celou rekonstrukci stadionu, jejíž cena navíc kvůli nepředvídatelným problémům podstatně vzrostla.

Chci ale hokejové fanoušky, hráče i jejich rodiče ujistit, že uděláme všechno pro to, aby byl zimák dokončen včas a vše dobře dopadlo,“ uvedl Milan Volf.