Dvouletou Nelinku museli vyprostit v Těšíně z houpačky hasiči a Hasík

ČESKÝ TĚŠÍN –  Dvouleté děvčátko se při nastupování do venkovní plastové houpačky v Českém Těšíně zaklínilo oběma nohama v jednom z otvorů. Zdánlivě humorná situace se ale během pár okamžiků proměnila v drama vyžadující zásah IZS.

„Dvouletou holčičku vyprošťovali 1. února po poledni hasiči z Českého Těšína ze sedačky houpačky. Dívenka se při usazování do sedačky zasekla oběma nohama v otvoru pro pravou nohu, a nemohla se vůbec pohnout,“ popsal událost mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po marné snaze, kdy se dívku pokusily nejdříve vytáhnout ze sedačky matka s babičkou, zavolaly ženy raději pomoc. „Obě ženy houpačku před příjezdem hasičů už sundaly na zem z dřevěné konstrukce, na níž visela,“ sdělil dále Petr Kůdela.

V okamžiku příjezdu hasičů dvouletá Nela usedavě plakala. „Je možné, že to způsobilo nepohodlí, bolest, nebo strach z cizích a hodně velkých lidí, kteří vylézali z ohromného auta,“ řekl ještě mluvčí hasičů.

Ani hasičům se dítě nepovedlo ze sedačky vytáhnout bez poškození plastů. Na řadu proto přišly speciální kleště, kterými sedačku na pravé straně rozstřihli.

Dívenku si pak bez zranění hned vzala do náruče její matka. Zároveň Nelinka od svých zachránců dostala na rozloučenou plyšového dráčka Hasíka.