Šok řidičky na Domažlicku! Při tankování se na její auto náhle vyřítil náklaďák

DOMAŽLICKO – Nepříjemný zážitek měla včerejšího dne v podvečerních hodinách sedmatřicetiletá řidička, která na čerpací stanici ve Kdyni zaparkovala svoje auto Ford Fusion u stojanu s pohonnými hmotami, aby natankovala.

Po chvíli se na benzinku totiž přiřítilo nákladní auto Renault a při průjezdu mezi výdejními stojany pohonných hmot do jejího auta narazilo boční částí nákladní soupravy. Štěstí bylo, že žena se v té chvíli již nacházela v bezpečné vzdálenosti, a tak k jejímu fyzickému zranění nedošlo. Tak dobře bohužel nedopadl osmapadesátiletý řidič náklaďáku, jehož ztrátu kontroly nad řízením zřejmě zapříčinila náhlá změna zdravotního stavu. Muž utrpěl zranění a byl záchrankou odvezen do zdravotnického zařízení k lékařskému ošetření.

S ohledem na jeho zdravotní stav u něj nebylo možné udělat dechovou zkoušku, a tak byl proveden odběr krve. U řidičky osobního auta byla přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou vyloučena. „Při dopravní nehodě policisté odhadli škodu na návěsu nákladního vozidla ve výši tisíc korun, na osobním automobilu pak odhadli škodu ve výši 5 tisíc korun. Okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se policisté i nadále zabývají. V tuto chvíli nemohou vyloučit, že za dopravní nehodou stojí náhlá zdravotní indispozice řidiče nákladní soupravy,“ uvedla mluvčí policie Barbora Šmaterová.