Čtyři požáry zaměstnaly hasiče, při jednom z nich muselo být evakuováno pět lidí

HRADECKO – Požár pouliční lampy, hustý kouř v bytovém domě, hořící odpad a plameny pohlcující dřevěnou skříňku. U těchto událostí bylo zapotřebí od pátku do neděle uplynulého týdne profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů.

V pátek, krátce po sedmé hodině ranní, zahořela pouliční lampa v Novém Bydžově. Na místo do Merendní ulice přispěchali místní profesionální hasiči. Škoda byla vyčíslena asi na dva tisíce korun.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V Hradci Králové museli hasiči ke třem požárům. K prvnímu zásahu došlo v pátek krátce před jednou hodinou odpolední. „Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli ohlášenému kouři, který pozorovali obyvatelé bytového domu na třídě Edvarda Beneše ve výtahové šachtě,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Při příjezdu jednotek na místo nebyl žádný požár viditelný. Pravděpodobně došlo jen k drobnému zahoření odpadu. Na místě nebyla způsobena žádná škoda. Při události zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka Třebeš.

V sobotu, půl hodiny před půlnocí, museli profesionální hasiči z centrální stanice vyrazit do Palachovy ulice k požáru kontejneru na odpad.

V neděli bylo v královéhradecké metropoli zapotřebí profesionálních hasičů jak z centrální stanice, tak ze stanice Pražská u požáru dřevěné skříňky. K tomu došlo, krátce po druhé hodině noční, na Velkém náměstí. Skříňka hořela na chodbě bytového domu a celý prostor byl značně zakouřen. Pět lidí muselo být evakuováno, následně hasiči odvětrávali prostory pomocí přetlakové ventilace. Po odvětrání se lidé vraceli zpět do svých bytů. Způsobená škoda byla vyčíslena na zhruba 10 tisíc korun.