Hasiči zasahovali u čtyř nehod, při jedné z nich se zranili tři lidé

KRÁLOVÉHRADECKO – Auto převrácené ve škarpě na bok, nebo náraz osobního vozidla do lampy. Nejen takové byly zásahy profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek během včerejšího dne napříč krajem.

Na Hradecku se staly dvě dopravní nehody. U obce Hořiněves na silnici č. 325 bouralo, krátce před pátou hodinou odpolední, osobní auto, které skončilo částečně ve škarpě převrácené na bok. „K nehodě vyslal operační důstojník profesionální jednotku hasičů ze stanice Hradec Králové – Pražská a profesionální jednotku hasičů podniku ČEPRO a.s. Cerekvice nad Bystřicí. Hasiči havarovaný vůz zabezpečili a zkontrolovali, jestli z něj neunikají provozní kapaliny,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová. Přivolaná zdravotnická záchranná služba měla v péči tři zraněné. Po zadokumentování místa ze strany policistů převrátily jednotky auto zpět na kola. Jeho odtah si zajistil majitel.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Krátce po šesté hodině večerní došlo v Hradci Králové v ulici Na Dubech k dopravní nehodě osobního auta, které nabouralo do pouliční lampy. Naštěstí se nikdo nezranil. Na místě zasahovala místní profesionální jednotka hasičů z centrální stanice. O tom, že byla poškozena lampa, byli informováni pracovníci technických služeb. Místo si neprodleně od hasičů převzali policisté k vyšetřování okolností nehody.

Na Jičínsku se stala jedna bouračka. V Hořicích, krátce před pátou hodinou odpolední, havarovalo osobní auto, které na přívěsném vozíku přepravovalo cihly. Ty se vysypaly a místní profesionální hasiči je museli odklidit.

Na Trutnovsku se také jednou bouralo. Ve Dvoře Králové nad Labem, krátce před jedenáctou hodinou dopolední, v ulici Borovičky uvízl kamion na polní cestě, kam ho měla dovést navigace. Místním profesionálním hasičům se podařilo kamion vyprostit.