Bar v Přerově vykradl protřelý recidivista. Předtím také zhusta kradl v obchodech

PŘEROV – Ani pobyt za mřížemi nepomohl napravit notorického zloděje z Přerova, který po propuštění z vězení v srpnu loňského roku dál pokračoval ve své zlodějské kariéře. Na jeho stopu policisty zavedlo vloupání do baru v Přerově minulý týden, na verdikt soudu si počká znovu za mřížemi.

Třicetiletý recidivista a příležitostný narkoman byl z vězení propuštěn v srpnu loňského roku, zde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost. Po propuštění dál pokračoval ve své zlodějské kariéře. „Od konce prosince až do doby zadržení se dopustil 16 krádeží v přerovských obchodech a marketech,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Muž se specializoval na drogerie a prodejny, kde kradl tvrdý alkohol. V prodejnách drogerie bral především parfémy různých značek, které pak prodával dál, aby za ně získal peníze. Při jedné z krádeží ukradl troje sluchátka a pánské spodní prádlo. Věci téměř vždy schoval pod bundu a prodejnu bez zaplacení opustil. V minulém týdnu policie také informovala o vykradeném baru na ulici U Bečvy v Přerově, odkud si tehdy ještě neznámý zloděj odnes přes 10 000 korun.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Všechny stopy v tomto případě vedly ke zmíněnému muži. Minulý týden byl v místě bydliště zadržen a skončil v policejní cele. Soud ho pak poslal do vazební věznice v Olomouci, kde nyní čeká na rozsudek. Škoda, kterou svými skutky napáchal, se vyšplhala na 70 000 korun. Za mřížemi si může pobýt až další tři roky.