Místo zpátečky zařadil rychlost a napálil to do restaurace

PROSTĚJOV – Při odjezdu z parkoviště v Prostějově muž omylem zařadil místo zpátečky rychlost a napálil to do obkladu restaurace. Není se ovšem co divit, protože policejní hlídka, která zrovna projížděla okolo, dala řidiči dýchnout a výsledek dopadl víc než špatně.

Včera před polednem sedl v Prostějově na Kostelecké ulici za volant 36letý muž, který chtěl s Volvem odjet z parkovacího místa. To se mu ale nepodařilo. „Při couvání špatně zařadil rychlostní stupeň, rozjel se dopředu, kde přejel chodník a přední částí vozidla naboural do obkladu restaurace,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. V ten okamžik projížděla kolem policejní hlídka, která zastavila a začala zjišťovat, co se stalo. Řidiči dala dýchnout a hned bylo jasné, co bylo zřejmě příčinou nehody.  Řidič nadýchal neuvěřitelných 3,68; 3,19 a 3,76 promile. Bylo ještě štěstí, že to odnesl jen obklad. Řidič se dobrovolně podrobil vyšetření v nemocnici spojeném s odběrem krve. „Policistům se přiznal, že od rána popíjel a než se vydal k autu s úmyslem odjet, tak vypil 5 piv a 5 velkých panáků,“ doplnila Zajícová. Ještě pro úplnost orientační test na drogy měl řidič negativní. Na místě přišel o řidičák, předběžně způsobil škodu za 70 000 korun a hned tak si nezařídí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.