Na prodejně vypil flašku rumu, starý známý olomouckých strážníků tentokrát skončil na záchytce

OLOMOUC – Sedmačtyřicetiletý muž, který opakovaně konzumuje láhve alkoholu na prodejně, případně je krade, přidělal práci olomouckým strážníkům také včera a předevčírem. V evidenci přestupků tak má již více než šedesátku záznamů za posledních pět let.

K případu, kdy alkoholuchtivý muž vypil láhev rumu v hodnotě 130 korun přímo na prodejně, byli v neděli 20. února přivoláni strážníci do supermarketu na Pasteurově ulici v Olomouci. „Nejednalo se však o žádného nováčka, ale o zkušeného matadora, který má s touto činností a také se zálibou v rumu bohaté zkušenosti,“ uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle. Podobných případů, kdy tento muž alkohol vypije nebo ukradne, už řešili olomoučtí strážníci více než dost. Jaképak bylo překvapení, když ke stejnému případu vyjížděli strážci pořádku i včera do supermarketu na Dobnerově ulici a opět se shledali se stejným mužem. Tentokrát stáhnul láhev rumu za 160 korun. „Včera to však sedmačtyřicetiletému muži zřejmě nesedlo a po vypití celé láhve nakonec skončil na záchytce, kde nadýchal 2,7 promile alkoholu v dechu,“ dodal Čunderle.  Oba případy byly zadokumentovány a odeslány k projednání na správní orgán. Zmíněný muž tak má v evidenci přestupků již více než šedesátku záznamů za posledních pět let.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.