Policisté kontrolovali kamiony na D1. Padaly pokuta za pokutou, tři byly až za 100 tisíc

KRAJ VYSOČINA –  Kontrola nákladních vozidel proběhla během včerejška a dnes v noci na dálnici D1. Z dvanácti zvážených kamionů jich sedm bylo přetížených. Tři řidiči skončili se stotisícovou pokutou.

Policisté ze speciálního týmu Kamion kontrolovali ve čtvrtek 24. února a v noci na pátek dálnici D1. Nízkorychlostnímu vážení podrobili celkem dvanáct kamionů, u deseti z nich zjistili nějaké porušení. „V sedmi případech se jednalo o překročení hmotnosti (ve třech případech byla provozovatelem česká firma a ve čtyřech případech byla provozovatelem zahraniční firma,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Tři řidiči zvážení vozidel rovnou odmítli. Dostali tak stotisícovou pokutu a zákaz pokračovat v jízdě, takže náklad museli přeložit. „Ve dvou případech převáželi cizinci dřevní kulatinu a v jednom případě jízdní souprava převážela stavební stroj – bagr – zakoupený v Německu. Celkem bylo řidičům uloženo deset pokut v příkazním řízení na místě za 325 500 korun,“ dodala mluvčí.

Kromě pokut došlo i na tři kauce ve výši 50 tisíc korun, tato vozidla patřila zahraničním provozovatelům.

Foto: Policie ČR