Přihlaste své děti do fotosoutěže!

JIŽNÍ ČECHY – Ještě pár dní máte možnost přihlásit své děti do fotosoutěže Mladí fotografují památky. Vyjádřit hlavní myšlenku Dnů evropského dědictví bude vyžadovat fotografie objektů uznávané památkové hodnoty či neobvyklé krásy. Jaké jsou podmínky účasti v soutěži?

Cílem soutěže je podpořit znalosti historických budov a zahrad, venkovských a městských krajin uznávané památkové hodnoty či neobvyklé krásy. Zúčastnit se jí mohou žáci a studenti do 21 let, kteří zašlou fotografie vyjadřující hlavní myšlenky Dnů evropského dědictví. Nejde tedy jen o pouhou fotografickou akci, ale spíše o zážitek spojený s uměleckým a památkovým dědictvím. Vyhněte se tedy námětům, které přes svou fotografickou zajímavost takovému záměru neodpovídají. Pak už se jen zaregistrujete na webových stránkách pořadatele či v mobilní aplikaci, kam odešlete maximálně tři své fotografie.

Uzávěrka pro zaslání fotografií do soutěže Mladí fotografují památky je 20. března. Vítězové Národního kola soutěže budou slavnostně vyhlášeni u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel 14. dubna v Praze.