Zapojte se do velikonočního průvodu Jindřichovým Hradcem!

JINDŘICHŮV HRADEC – Co pro vás chystá toto jihočeské město na svátky jara? Dílny pro děti, pletení pomlázek, cimbálovku, velikonoční průvod a své hračky představí i vývojová dílna Luďkova Hračkolna.

Jak lépe přiblížit dětem tradiční i méně známé velikonoční zvyky, než ve výtvarné dílně? Dle své fantazie si zde ozdobí velikonoční vajíčka, která pak pověsí na Kraslicovník. S ním se potom za doprovodu řehtaček a dětského rytmického orchestru Hakuna Matata zapojí do průvodu městem. O další hudební doprovod se postará dlouhoruký harmonikář Ondřej Vácha, cimbálovka Notečka a chybět nebude ani Jarošovská krojová družina, nebo dřevěné hračky z vývojové dílny Luďkova Hračkolna z Lodhéřova.

Na vše je ovšem třeba se řádně připravit, takže aby se mohl Kraslicovník pyšnit krásnými kraslicemi a zdobit hradecké náměstí, musíte je včas vyrobit. Proto jsou Velikonoční výtvarné dílny otevřeny v konferenčním sále ve Štítného ulici už od 28. března. Velikonoční veselice se v areálu Muzea Jindřichohradecka bude konat 9. dubna od 9.30 hodin.