Energetičtí šmejdi mají v Brně utrum

BRNO – Rada města Brna vydala nařízení, které zakazuje podomní prodej energií na celém území města. Reagovala tak na rozsudek Nejvyššího správního soudu a následnou novelu energetického zákona.

„Obzvlášť v době po ukončení činnosti mnoha dodavatelů energií a panující energetické krize je nutné, aby byli občané spolehlivě chráněni před podomními prodejci. Vydáním nového nařízení neprodleně reagujeme na situaci z předešlých let,“ řekla primátorka města Markéta Vaňková. Jelikož nebylo možné regulovat činnost těchto šmejdů, byla nutná změna energetického zákona. Návrh radní zaslali tajemníkům úřadů městských částí, jejich starostům, Městské policii Brno a Městskému ředitelství policie Brno. Většina souhlasila se zákazem podomního prodeje, policisté toto řešení přivítali. Nařízení začne platit od 1. 4. 2022 pro obchodníky s energiemi, od 1. 7. 2022 pak pro zprostředkovatele.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.