Rychlá jízda zdrogovaného řidiče skončila nárazem do stromu, dva lidé se zranili

KROMĚŘÍŽSKO – Mladý řidič za volantem fiatu porušil snad vše, co mohl. Se zákazem řízení se pod vlivem alkoholu a drog řítil po Kroměřížsku ve voze, který si vypůjčil bez svolení majitelky. Zběsilá jízda si vyžádala dva zraněné.

Osmadvacetiletý muž jel v pátek krátce před desátou večer od Morkovic-Slížan směrem na Zborovice. „Řidič po ujetí několika kilometrů nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou a vjel do protisměru. Dostal smyk, strhl řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci na travnatou mez, kde vozidlo narazilo pravým bokem do stromu. Při dopravní nehodě byl zraněn jak řidič, tak i jeho spolujezdkyně, další osoba byla předána do péče zdravotníků k lékařskému vyšetření,“ popsala policejní mluvčí Barbora Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku. „Přístroj naměřil 0,76 promile. I orientační test na zjištění přítomnosti drog v těle byl pozitivní. Sám řidič přiznal, že alkohol i drogu užil. Celá situace se stala závažnější zjištěním policistů, že muž porušil soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. A navíc fiatem jel bez svolení jeho uživatelky,“ uvedla Balášová.

Případem se nyní zabývají dopravní policisté. „V tuto chvíli je muž podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci,“ uzavřela mluvčí.