Finský domek u Havířova lehl v úterý popelem, na mále měl i ten sousední

KARVINSKO – Od dnešní půl druhé hodiny odpoledne až do této chvíle likvidují hasiči požár finského domku v Horní Suché. Bojovat museli na místě zejména o záchranu druhé poloviny dvojdomu. Uhašeno by mělo být vše dnes po 18,00 hodině.

V Horní Suché se dnes, 12. dubna, o půl druhé odpoledne strhla akce, při které zasahovaly čtyři jednotky hasičů z okolních stanic. „Na finském domku hořela sedlová střecha. Při příjezdu hasičů hořela polovina domu, ale oheň se šířil půdním prostorem pod sedlovou střechou na jeho vedlejší část,“ popisuje situaci mluvčí hasičů, Petr Kůdela.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Hasiči dostali oheň pod kontrolu zhruba za hodinu. Na na pomoc s náročným dohašováním sendvičových stěn přijela v 16,30 hodin odpoledne další jednotka dobrovolných hasičů z Havířova. Zcela uhašeno by podle hasičů mohlo být vše až po úterní 18,00 hodině.

Druhou polovinu domu hasiči zachránili. Předběžná škoda na poškozeném domku byla odhadnuta na 700 tisíc korun. Záchranou druhého domku hasiči uchránili majetek v hodnotě 400 tisíc korun. Na místě nebyl nikdo zraněn. Příčina vzniku požáru je nyní v šetření.