V Litomyšli se sjeli mladí lékaři z českých nemocnic. Učili se léčit úrazy v oblasti kolene

LITOMYŠL – Jak léčit komplikované úrazy kolene, femuru a bérce se učili mladí ortopedi a traumatologové z šesti českých nemocnic Na Zámeckém návrší v Litomyšli. Proběhl zde workshop ,který vedl tým zkušených lektorů.

„V Pardubickém kraji máme dvě výborná ortopedická pracoviště. Mladí lékaři mají možnost se učit od starších a zkušenějších kolegů,“ sdělil zástupce primáře ortopedického oddělení nemocnice Vít Heblt. Před každou praktickou částí si mladí doktoři nejprve vždy vyslechnou teorii z úst předních českých odborníků.

Na kurz operačních dovedností, který je součástí postgraduálního vzdělávání mladých lékařů, se jich letos sjela dvacítka. Kromě seminářů a workshopů se naučí spoustu nového i od starších kolegů na konferencích a kongresech a vzdělávají se také přímo na svých pracovištích. „U nás na ortopedickém oddělení má každý mladý lékař určeného svého školitele. Tento atestovaný lékař chodí s mladým kolegou na vizitu, radí mu a dohlíží na jeho práci,“ dodal Vít Heblt. Mladí lékaři jsou potom se svým školitelem nebo atestovaným lékařem vypisováni do ambulance.