Šarvátka v obchodě! Zloděj si pod bundu cpal zboží a pak napadl personál!

SUŠICE – Nakupujícím v obchodě v Hrádecké ulici se dne 3. února po osmnácté hodině před očima odehrála akční scéna, kdy jakýsi postarší muž se tam strká a pak pere s personálem, a potom se marně snaží utéct.

Tento pětašedesátiletý muž z obce na Sušicku totiž nejdříve ukradl po dvou kusech másla,  sýry, balení s masem a jedno tekuté koření v celkové hodnotě 381 Kč a to vše uschoval pod bundu i do kapes oblečení. Před pokladní zónou byl však přistižen pohotovým pracovníkem obchodu, a tak vydal odcizená másla i sýry, ale s dalším zbožím prošel bez úhrady. Pracovník se snažil muže přesvědčit, aby vydal i to ostatní, ale marně, a tak byl vyzván, aby počkal na příjezd policistů. To se zloději nelíbilo a začal do pracovníka obchodu strkat tělem. Rukama jej chytil za ruku i krk a chtěl utéct z obchodu, ale v jeho počínání mu bránil i další personál, kdy mu z bundy vypadlo odcizené zboží.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Potom pachatel udeřil pracovníka pěstí dvakrát do hlavy a nohou mu dupal na dolní končetinu. Mezitím byly personálem uzamčeny vchodové dveře, do kterých pachatel třikrát narazil tělem, a poté setrval až do příjezdu policistů, kteří jej zajistili v 18.50 hodin. „Policisté zjistili, že muž byl podle dvou rozsudků soudů odsouzen a potrestán za výtržnictví. Podle lékařské zprávy pachatel pracovníkovi obchodu způsobil lehká zranění a tento nebyl omezen na obvyklém způsobu života. Ve zkráceném přípravném řízení muž převzal sdělení podezření ze spáchání přečinů krádež a výtržnictví,“ sdělila mluvčí policie Dana Ladmanová.