Nová budova psychiatrie získala ocenění Stavba Jihomoravského kraje

BRNO – Soutěž oceňuje již dvacet let unikátní stavby na jižní Moravě. Firma Metrostav do ní přihlásila Centrum komplexní psychologické péče Brno, což je zrekonstruovaná Psychiatrická klinika Fakultní nemocnice Brno. Stavba získala první místo.

Na půdě stavební fakulty se představily nejlepší projekty jihomoravských stavebníků. Odborná porota letos vybírala z celkem 37 staveb v 7 kategoriích. Budova psychiatrie získala první místo v kategorii Stavba občanské vybavenosti. „Cílem rekonstrukce Psychiatrické kliniky je zvýšení kvality péče, zkvalitnění, zjednodušení a zefektivnění diagnostického procesu u nemocných s nejzávažnějšími onemocněními s vysokou incidencí v populaci,“ řekla tisková mluvčí Veronika Plachá. Celkové náklady na rekonstrukci se vyšplhaly na 534 milionů korun, finančně vypomohla i Evropská unie. Výstavba začala v roce 2019 a ukončena byla na konci roku minulého.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.