Výhrůžky násilím, kopy do dveří. Na Třebíčsku řádili opilci

TŘEBÍČ – Dva velmi podobné alkoholové excesy se odehrály včera večer na Třebíčsku. Opilý muž v obci u Náměšti nad Oslavou chrlil nadávky a vyhrožoval násilím, druhý v Moravských Budějovicích nadával a vyhrožoval několika ženám. Oba výtečníci čelí podezření z přestupků.

K prvnímu případu došlo v úterý 26. dubna v obci nedaleko Náměšti nad Oslavou. „Opilý muž vyhrožoval v domě jinému muži násilím a slovně osoby ve svém okolí napadal. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu 2,62 promile alkoholu,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté agresora převezli na záchytku a po vystřízlivění si vyslechl, že je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.

Druhý podobný případ řešili policisté o hodinu později v Moravských Budějovicích. Tentokrát šlo o bytový dům, kde opilý muž slovně napadal jeho obyvatelky a přitom vyhrožoval fyzickým útokem. „Dále kopal do dveří domu a hlasitě na ulici pokřikoval. Odmítal uposlechnout výzvy hlídky. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,29 promile alkoholu,“ doplnila mluvčí.

I tento hříšník skončil na záchytce a nyní je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití a přestupku proti veřejnému pořádku.