Město hledá stavaře Velkého městského okruhu Bauerova

BRNO – Brněnští radní schválili zadávací dokumentaci na stavební firmu, která provede výstavbu Velkého městského okruhu Bauerova. Práce by mohly začít na podzim letošního roku a trvat by měly dva roky.

Součástí zakázky je i navazující část dopravní infastruktury multifunkční haly, která vzniká v areálu brněnského výstaviště. Ta by měla napravit stávající nedostatky v dopravním řešení velkého městského okruhu. Kromě toho vznikne lávka pro pěší a cyklisty, která přes okruh propojí parkoviště s koupalištěm Riviera. Druhá lávka vznikne u veledromu a vyřeší přístup k zastávce městské hromadné dopravy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Celkem se za stavbu zaplatí 577 milionů korun. „Podle odhadu na základě projektové dokumentace by město mělo z těchto nákladů uhradit částku 244 milionů, Ředitelství silnic a dálnic pak 316 milionů a Teplárny Brno 17 milionů,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl. Se stavbou se začne ještě letos a trvat bude zhruba dva roky. Zprovoznění silnic bude o něco dřív, stejně tak jako lávek pro pěší a cyklisty.