Město se plní nepovolenými předzahrádkami

NÁCHOD – Chodníky či pěší zóny jsou plné předzahrádek a reklamních stojanů, většina z nich je zde však umístěna neoprávněně, aniž by to jejich majitelé věděli. Město toto jednání pak může řešit jako přestupek.

S příchodem jara upozorňují místní radní na to, že ve městě v současných dnech stojí přibližně deset reklamních stojanů a sedm předzahrádek, které mají potřebná povolení. Zbytek stojí na chodnících neoprávněně. Majitelé musí mít rozhodnutí o povolení zvláštního užívání pozemní komunikace, ne pouze souhlas vlastníka. Městský úřad pak může takové jednání vyhodnotit jako přestupek. „Doporučujeme všem, kteří umísťují na pozemní komunikaci (i chodník a pěší zónu) reklamní zařízení nebo předzahrádku, aby si zkontrolovali platnost svého „Rozhodnutí o zvláštním užívání“ a případně podali žádost na Městský úřad Náchod,“ dodává za město Nina Adlof.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.