Žena dokázala podvodně utratit z peněz města Kladna milión. Od soudu vyšla s podmínkou!

KLADNO – Helena Jeníková si díky nedbalosti nadřízeného, dnes již bývalého ředitele kladenských strážníků Stanislava Procházky, pro sebe z peněz města objednávala oblečení, elektroniku či kuchyňské potřeby. Škoda, kterou způsobila, nakonec přesáhla milion korun!

Soud se zabýval více než 400 fakturami, které dala podle soudu Jeníková Procházkovi k proplacení. U asi 30 faktur byla obžaloby zproštěna.

Podle pátečního rozhodnutí soudu má Jeníková zaplatit peněžitý trest 88 tisíc korun, propadne jí i několik nepříliš drahých věcí, které se u ní našly, třeba kávovar, varná konvice, několik párů bot či výrobník ledu. Za vlastní podvod jí soud potrestal poměrně mírně – tříletou podmínkou s odkladem na čtyři roky.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Jeníková se už dříve částečně doznala, uzavřela s městem Kladnem dohodu o náhradě škody. Dosud zaplatila zhruba 370 tisíc korun.

Exšéfovi kladenských strážníků soud za porušení povinnosti na úseku hospodaření uložil peněžitý trest 72 tisíc korun. Podle rozsudku nekontroloval nezbytnost a správnost dokladů. Navíc po něm může město vymáhat v civilním řízení škodu přesahující půl milionu korun.

Kladenský primátor Milan Volf se už dnes ale pro Český rozhlas vyjádřil, že město po samotném Procházkovi nic vymáhat nebude. Navíc podle Volfa magistrát při vyčíslování škody došel k jiným číslům.