Kdy už se projedou řidiči po dálnici D6 u Krupé na Rakovnicku? Mějte trpělivost!

RAKOVNÍK – U Krupé na Rakovnicku je již patrná hlavní trasa necelých 6,5km dlouhého úseku dálnice D6, která zde nově vzniká. Mimo zemních prací probíhá i vrtání pilot pro založení prvního ze 4 mostů, které v trase dálnice budou.

Za jak dlouho se řidiči po novém 6,5 kilometru dlouhém obchvatu Krupé na Rakovnicku projedou? Podle Ředitelství silnic a dálnic je dokončení tohoto úseku naplánováno za dva roky, tedy v roce 2024.

Staňte se členy FB skupiny Noviny kraje – Středočeský a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ještě letos chce ŘSD začít stavět i obchvaty obcí Hořesedly a Hořovičky, dálnice se tím pak prodlouží o dalších 15 kilometrů. Po jejich dokončení dálnice povede od Prahy až na hranici Středočeského a Ústeckého kraje k jesenické křižovatce. To bude ale až v roce 2025.

V příštím roce chce Ředitelství silnic a dálnic začít stavět navazující dvanáctikilometrový úsek do Lubence na Podbořansku v Ústeckém kraji. To v roce 2026 propojí Prahu s hranicí Karlovarského kraje. No a část dálnice v Karlovarském kraji by měla být hotová o rok později – v roce 2027 by tak D6 měla plně propojit hlavní město s Karlovými Vary.

Podívejte na video z průběhu stavby  v dubnu 2022

Foto: ŘSD