Starý most u Tomkova náměstí v Brně začali bourat. Po provizoriu se jezdí dvacítkou

BRNO – Stavbaři začali pomocí hydraulických nůžek bourat krajní nosník starého mostu přes Svitavu u Tomkova náměstí v Brně.

V úterý začali stavbaři bourat pomocí hydraulických nůžek krajní nosník starého mostu přes Svitavu v Provazníkově ulici u Tomkova náměstí v Brně. Postupně zbourají všechny tři části mostu, řidiči zatím jezdí po vedlejším provizoriu. Jak popsala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková, přípravná fáze spočívala v odstranění všech sítí i svodidel a frézování. Nyní stavbaři odstraní všechny nosníky prvního pole, následovat bude demolice a snesení nosníků druhého pole za pomoci jeřábu. Ten nosníky nad řekou přemístí na břeh, kde budou pomocí hydraulických nůžek rozebrány. „Pro řidiče se však nic nemění. Pořád se bude jezdit v režimu dvou pruhů v každém směru,“ slíbila Trubelíková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.  

Zatím jezdí řidiči ve směru do Husovického tunelu po provizoriu, kde je omezená rychlost na 20 kilometrů za hodinu. Nedodržování této rychlosti vede k nadměrnému hluku i poškozování mostní konstrukce. Proto sem silničáři nainstalují kamery pro úsekové měření. Měřit se začne v nejbližších dnech. Pod dohledem kamer bude přibližně dvousetmetrový úsek v obou pruzích ve směru k Husovickému tunelu.