Plameny sežehly rodinný dům v Soběsukách, majitel skončil s popáleninami

KROMĚŘÍŽSKO – Téměř pět desítek hasičů bojovalo s požárem rodinného domu v Soběsukách na Kroměřížsku. Zranil se přitom majitel domu, kterého záchranáři odvezli do nemocnice s popáleninami. Škoda se vyšplhala na 1,5 milionu korun.

Když hasiči v sobotu kolem poledne dorazili na místo, byla už střecha celá v plamenech. „Před zahájením hasebních prací jsme odpojili přívod elektrického proudu. V dýchacích přístrojích provádíme hašení střechy a ochlazování konstrukcí sousední stavby dvěma útočnými proudy C a jedním vysokotlakým proudem vody. Současně rozebíráme konstrukce a vyklízíme půdní prostor,“ uvedl tehdy mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při požáru se zranil majitel domu, na pomoc mu proto vyrazili záchranáři. „Zatímco hasiči se vypořádávali s požárem střechy rodinného domu, záchranáři ošetřili zraněného pacienta a převezli jej do blízké Kroměřížské nemocnice. Muž utrpěl popáleniny na horních končetinách a úraz hlavy,“ sdělil mluvčí krajských záchranářů Jakub Omelka.

Hasiči vyklidili prostory, zkontrolovali je termokamerou a dohasili skrytá ohniska. „Majitel s popálenýma rukama se vrátil zpět na místo požáru a spolupracoval s vyšetřovateli. Příčina požáru zůstává v šetření hasičů. Požár způsobil škodu v předběžné výši 1,5 milionu korun,“ dodal Žemlička.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK