Při havárii malého motorového letadla na Blanensku zemřel pilot

BLANSKO – V sobotu krátce po poledni byl hasičům nahlášen pád malého motorového letadla nedaleko kopce Malý Chlum na Blanensku.

K hlášenému pádu malého motorového letadla vyjely hasičské jednotky z Blanska, Boskovic, Bořitova a Černé Hory. Podle svědků mělo k havárii dojít nedaleko kopce Malý Chlum blízko obce Krhov na Boskovicku. „Protože místo havárie nebylo přesně určeno, jednotky se rozdělily a postupně prohledávaly určený prostor. Zhruba po dvaceti minutách od vyhlášení poplachu potvrdila první jednotka příjezd k místu zásahu,“ popsal mluvčí hasičů Filip Venclovský. Operační středisko záchranářů vyslalo k pádu malého motorového letadla leteckou záchrannou službu, lékařskou i záchranářskou posádku a inspektora provozu. „Jeden muž zemřel ještě před příjezdem našich zdravotníků, už jsme mu bohužel nemohli pomoci. V péči jsme pak měli pacienta, který utrpěl středně těžká poranění. Po ošetření jsme jej vrtulníkem transportovali do Fakultní nemocnice Brno,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová. „Hasiči zabezpečili vrak letadla proti vzniku požáru a po vyšetření nehody jej naložili a zajistili transport ze špatně přístupného terénu,“ doplnil Venclovský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.