Požár ubytovny ve Štýřicích: Zranilo se sedm lidí, škoda je 500 tisíc

BRNO – Ve středu o půl jedenácté dopoledne byl ohlášen požár bytu v ubytovně v ulici Havlenova v Brně-Štýřicích. Celkem muselo ubytovnu opustit 33 lidí, záchranáři ošetřili 7 lidí.

K požáru ubytovny v centru Brna bylo vysláno 15 jednotek hasičů a byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. První jednotky přijely na Havlenovu ulici krátce před 11. hodinou. Situace byla z počátku nepřehledná. V zakouřeném objektu bylo mnoho lidí a velitel zásahu si proto nechal povolat na místo další jednotky. Hasiči nasadili tři vodní proudy a požár jedné bytové jednotky v prvním patře dostali pod kontrolu během půl hodiny. Současně zachraňovali osoby ze zakouřených prostor a to i s použitím vyváděcích masek. Celkem objekt opustilo 33 osob včetně dětí. Záchranná služba převzala do péče 7 obyvatel. Plameny zcela zničily jeden z bytů v prvním patře. „Podle zjištění našeho vyšetřovatele může být příčinou vzniku požáru technická závada na elektrospotřebiči. Škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun, uchráněn byl majetek za 200 tisíc,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Byla to už druhá mimořádná událost I. stupně v průběhu jednoho dne. Na místo vyrazila lékařská posádka, dva záchranářské týmy, inspektor provozu a aktivován byl i velkokapacitní vůz Atego. „Jedná se o speciál, který je určen právě pro situace, kdy očekáváme větší množství pacientů. Ošetřili jsme muže a ženu, kteří se nadýchali zplodin hoření. Po poskytnutí neodkladné péče jsme je transportovali do brněnské Nemocnice Milosrdných bratří. U dalších pěti pacientů jsme zkontrolovali jejich zdravotní stav, ošetřili je a ponechali na místě. Celkem jsme se tedy postarali o sedm lidí, stav žádného z pacientů by podle našich informací neměl být vážný,“ popsala zásah mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

foto: ZZS JMK