V domě, kde spali tři lidé začala hořet mraznička. Požár napáchal škodu za statisíce

TRUTNOVSKO – Tři hasičské jednotky musely čtyřicet minut po půlnoci, tuto středu, přispěchat k požáru v rodinném domě v Mladých Bukách. Jelikož byly prostory objektu značně zakouřeny, museli hasiči zásah provádět v dýchací technice.

Jednoho z obyvatel naštěstí vzbudil kouř, rychle zareagoval a probudil ostatní. Všichni tři lidé se bez zranění dostali ven z domu ještě před příjezdem hasičů. Jednotky zjistily, že k zahoření došlo v části domu, kde byla umístěna mraznička. Požár byl rychle lokalizován a poté hasiči dohašovali místo a odvětrávali celý dům. Likvidace události byla velitelem zásahu nahlášena čtyřicet minut po jedné hodině v noci.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Jak zjistil vyšetřovatel hasičů, požár způsobila technická závada, konkrétně závada na elektrické instalaci mrazničky. Tu vyšetřovatel zajistil pro další expertízu, aby mohli odborníci z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče určit přesnou závadu,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár a zplodiny z něj napáchaly škodu za zhruba 300 tisíc korun. Dům se tak stal prakticky neobyvatelným. Hasiči ochránili majetek představující 4 miliony korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolné jednotky Mladé Buky a Svoboda nad Úpou.