Odcizená kola, nářadí i dron. Ze série krádeží obvinili jihlavští policisté čtyřicetiletého cizince

JIHLAVA – Škodu přes čtyřicet tisíc korun má na svědomí muž pobývající na Havlíčkobrodsku, který se v Jihlavě dopouštěl opakovaně krádeží. Ta poslední se mu stala osudnou, krátce po ní natrefil na policejní hlídku. Cizinci, který byl už dříve soudně trestán, hrozí dva roky za mřížemi.

V období od března do června se čtyřicetiletý muž dopustil v Jihlavě tří krádeží. V březnu kradl dvakrát v bytovém domě, odkud si odnesl vše, co se dalo zpeněžit. „V prvním případě se ve společných prostorech domu vloupal do skříněk a odcizil nářadí, oblečení a další věci. V druhém případě v bytovém domě odcizil tři jízdní kola odstavená na chodbě,“ informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Ke třetí krádeži došlo v červnu, zloděj si v Jihlavě vytipoval zaparkovaný VW s neuzamčeným zavazadlovým prostorem. „Muž z něho odcizil kufřík s dronem, tašku s oblečením a další věci,“ doplnila mluvčí. Tentokrát však nabraly události jiný spád.

„Muže s taškou si v nočních hodinách na ulici Brněnská všimli policisté, ten se při jejich spatření v tušení blížícího se konce dal ihned na útěk a tašku odhodil,“ dodala Jana Kroutilová. Zloděj sice z místa utekl, ale jeho dopadení bylo pro policisty otázkou času. Vypátrali ho v pondělí 13. června večer v Jihlavě na ulici Havlíčkova.

Muž byl obviněn z pokračujícího trestného činu krádeže a je vyšetřován na svobodě. Za spáchanou trestnou činnost může očekávat až dvouletý pobyt ve vězeňské cele.