Ve Strakonicích začne oprava Zvolenské a Máchovy ulice. Řidiči musí počítat s uzavírkou

STRAKONICE – Jedna z největších investičních akcí letošního roku odstartuje ve Strakonicích již v pondělí 20. června. Jde o kompletní rekonstrukci ulice Zvolenské a části ulice Máchovy. Řidiči se tak musí připravit na uzavírku. Rekonstrukce se dotkne i městské hromadné dopravy. 

Jak uvedla mluvčí strakonické radnice Markéta Bučoková, jedná se o hlavní komunikace městem, které byly v minulosti poškozeny jednak výkopy a jednak klasickým opotřebením. „Investice, kterou město vloží do opravy, bude výhradně z rozpočtových finančních prostředků. Celkové náklady jsou vykalkulovány na částku převyšující třicet čtyři milionu korun s DPH,“ sdělila Bučoková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

S rekonstrukcí je spojená i uzavírka. Od pondělí 20. června až do 23. září 2022 tedy čeká Strakonice v první etapě uzavírka ulice Máchovy v úseku od křižovatky s ulicí Zvolenskou po sportovní halu. „Objízdné trasy jsou vedeny po místních komunikacích. Uzavírka ulic se dotkne také městské hromadné dopravy,“ doplnila mluvčí strakonické radnice.

Uzavírka se dotkne linek 385001 Strakonice, žel. st. – Strakonice, Sídliště – Strakonice, Starý Dražejov; 385002 Strakonice, Modlešovice – Strakonice, žel.st. – Strakonice, Sídliště – Strakonice, Starý Dražejov; 385004 Strakonice, aut. nádr. – Strakonice, Velké nám. – Strakonice, Raisova – Strakonice, aut. nádr. a linky 385005 Strakonice, Modlešovice – Strakonice, žel. st. – Strakonice, Raisova – Strakonice, Sídliště – Strakonice, Starý Dražejov. Linky MHD Strakonice 385001, 385002 a 385005.

Po dobu uzavírky budou dotčené spoje těchto linek vedeny po stanovené objížďce Husova ulice – Zvolenská ulice a dále dle platného jízdního řádu obousměrně. Po dobu uzavírky budou u uvedených linek MHD dočasně zrušeny zastávky Strakonice, Mírová ul. a Strakonice, Máchova ul. Jako náhradní zastávka je určena zastávka Strakonice, Zvolenská.