Jablko nebo citron? Řidiče na Prostějovsku včera kontrolovaly děti

PROSTĚJOVSKO – Cílem včerejší dopravně preventivní akce policistů na Prostějovsku bylo jednak motivovat řidiče k tomu, aby v obci dali nohu z plynu a jednak připomenout dětem pravidla bezpečného chování v provozu. Řidiči, kteří předepsanou rychlost v obci dodrželi, dostali od dětí jablko, naopak ti, kteří měli příliš naspěch, dostali kyselý citrón.

Prostějovští dopravní policisté připravili včera ve spolupráci se zástupci prostějovské pobočky Generali České pojišťovny dopravně preventivní akci s názvem „Jablko nebo citrón“, na které se podílely také děti ze základní školy v Protivanově na Prostějovsku. Policisté měřili rychlost autům při průjezdu Protivanovem a prováděli silniční kontrolu. Řidiči, kteří nepřekročili nejvyšší povolenou rychlost v obci, dostali za odměnu od dětí jablko. Ti, kteří se dopustili dopravního přestupku, se museli spokojit jen s kyselým citrónem.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Cílem této akce je preventivní působení na samotné řidiče, kteří se v průběhu silniční kontroly setkají tváří v tvář právě s těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Neméně důležitým cílem bylo také připomenout dětem pravidla bezpečného chování v silničním provozu, kdy mohly zároveň vidět, jak probíhá měření rychlosti a průběh silniční kontroly,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Slabá. Během včerejší akce děti rozdaly několik citrónů, avšak jablek rozdaly o mnoho více a z toho měly radost nejen děti, ale i policisté.