Před školkou bude teď možné bezpečně zaparkovat

TRUTNOV – Rodiče chtějí vyprovodit své děti do školky, ale nemají kde zaparkovat. Situaci řeší zastavením na chodníku či u krajnice frekventované silnice. Od podzimu by se ale mělo vše změnit.

Situace pro rodiče, kteří vozí děti do MŠ Kulíšek ve Voletinách, se jeví delší dobu jako neúnosná. Školka se nachází blízko frekventované silnice a chybí místa k zaparkování. Radní proto připravili pro občany řešení a chystají se vybudovat před budovou novou zpevněnou plochu pro pět vozidel sloužící ke krátkodobému zaparkování. Stavební práce by měly proběhnout během těchto letních prázdnin, odhadované náklady se pohybují ve výši osm set padesát tisíc korun. „Tato investiční akce je jednou z několika dalších připravovaných v rámci zvýšení bezpečnosti u trutnovských škol a školek. Radnice například chystá propojení ulic Tichá a Mládežnická před ZŠ Mládežnická na Zelené Louce,“ dodává za město Michaela Dědková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.