Na Vinohradech se otevřela nová pumptracková dráha

BRNO – Včera byla slavnostně otevřena nová pumptracková dráha na Vinohradech. Součástí byl bohatý doprovodný program včetně exhibičního vystoupení na BMX a horských kolech.

Do participativního rozpočtu přihlásil projekt Cyklo-park mezi Vinohrady a Líšní navrhovatel Petr Buršík. Cílem projektu bylo vytvořit prostor, kde si malí i velcí z Vinohrad, Líšně a okolí budou moct užít pohyb na všem, co jezdí: na kole, koloběžce, skateboardu či bruslích.“ Jeho projekt získal 1 747 hlasů a umístil se na 13. příčce ve třetím ročníku participativního rozpočtu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Návrh i samotné zhotovení realizovala firma Velosolutions, která vytváří také pumptracky pro mistrovství světa. Participativní rozpočet Dáme na vás umožňuje Brňanům přihlašovat projekty, které pomáhají zlepšit život v Brně. Na základě jejich nápadů již bylo dokončeno 29 projektů a na dalších se pracuje. Podrobnosti a přehled projektů naleznete na stránkách.