Dětský hospic se začne stavět v létě

BRNO – Radní vybrali stavební firmu, která vybuduje dětský hospic Dům pro Julii. Ten bude stát v areálu Kociánky, se stavbou by se mohlo začít letos v létě.

Město se v loňském roce stalo investorem stavby, od neziskové organizace Dům pro Julii převzalo projektovou dokumentaci a začalo hledat zhotovitele. Objekt postaví firma Unistav Construction. Dům pro Julii vznikne v areálu Kociánky nedaleko domova pro seniory. Dětský hospic bude poskytovat nejen lůžkovou odlehčovací pobytovou službu, bude také pokračovat v terénní službě a vzniknout by měl i denní stacionář. „Dětská paliativní péče je v České republice stále na začátku, proto vznik Domu pro Julii v Brně představuje opravdu zásadní milník. Stavět se začne již v letních měsících a hotovo by mělo být do 15 měsíců,“ řekl první náměstek primátorky Petr Hladík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Stavba vyjde na 160 milionů korun, 92 milionů poputuje z dotačních prostředků. Třípodlažní budova s vnitřním nádvořím bude zakomponována do okolní zahrady, návrh vyprojektoval architektonický ateliér Čtyřstěn. Hospic bude disponovat 10 samostatnými pokoji pro klienty, z nichž osm bude sloužit jako odlehčovací. Zázemí bude připraveno i pro rodiče a sourozence dětí. Zařízení bude dále nabízet širokou škálu terapeutických služeb včetně psychologické, sociální a duchovní pomoci.