Historické vozy MHD vyjedou do ulic i o prázdninách

ZLÍN – Prázdninové cestování po Zlíně zpestří cestujícím historické vozy MHD, které vyjedou o některých prázdninových nedělích. Setkat se s nimi můžete na vybraných běžných spojích na trolejbusové lince 9 a autobusové lince 33.

Červený historický trolejbus Škoda 9Tr nastoupí do služby na lince 9 mezi Baťovou nemocnicí a obratištěm Jižní Svahy-Středová. Cestující na lince 33 mezi Bartošovou čtvrtí-Zdravotnickou školou a točnou Paseky se zase mohou těšit na červeno-krémový historický autobus ŠM 11. Svézt se bude možné v neděli 10. a 24. července a 7. a 14. srpna.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Vracíme se ke své tradici z dřívějších let, kdy jsme o prázdninových nedělích vypravovali na linky s cestujícími některá svá historická vozidla. Je to příležitost, aby MHD využili nejen běžní cestující, ale aby do našich vozů nasedli i milovníci historie, pamětníci minulých časů a na své si přišli i dopravní fandové a fotografové,“ uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.

V historických vozidlech platí běžný tarif MHD, k dispozici v nich budou standardní označovače jízdenek. „Upozorňujeme však cestující, že na rozdíl od našich standardních vozů historická vozidla samozřejmě nejsou nízkopodlažní. Při přepravě dětského kočárku si musí cestující zajistit druhou osobu, která pomůže při nástupu nebo výstupu,“ řekl vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.