Za parkování na Hanáckém náměstí budou muset řidiči platit

KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice se chystá zpoplatnit parkování na Hanáckém náměstí. Město totiž na přeměnu atraktivní lokality vynaložilo nemalé prostředky. „Je správné, že prostřednictvím vybraného parkovného se mu část peněz vrátí a bude moci být využita ve prospěch obyvatel Kroměříže,“ zdůvodnil starosta Jaroslav Němec.

Přeměnu někdejšího asfaltového vojenského nástupiště a přiléhajících ploch náměstí radnice dokončila v roce 2010. Za 35 milionů korun tu Kroměřížané mají k dispozici parkoviště se stovkou míst, kašnu, dětské hřiště a malý amfiteátr. „Doba se změnila, vozidel přibývá a město si nemůže nadále dovolit nechat takový počet parkovacích míst na atraktivním místě zcela bez poplatku. Parkovné zde ale nebude nikterak likvidační, bude odpovídat parkovnému, které se platí v blízkém parkovacím domě,“ dodal Němec.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pro dlouhodobé stání bude možné nadále, byť za poplatek, využívat Hanácké náměstí, nebo blízký parkovací dům s vjezdem z Velehradské ulice. Motorista, který odstaví v parkovacím domě vozidlo na celý den, zaplatí 50 korun. Třicet minut parkování je zdarma, za každých dalších započatých 60 minut se platí desetikoruna. Maximální částka za parkovné v parkovacím domě za den je zmíněných 50 korun. Parkovací dům je v provozu od pondělka do neděle nonstop. Parkovné se ale platí jen mezi 6:00 a 22:00. Mimo tyto hodiny je parkování zdarma.