Žena v Opavě nechala v bankomatu 13 tisíc, poctivého nálezce hledá policie

OPAVA – S případem fatálního omylu starší ženy a žádostí o pomoc se obrací na veřejnost opavští policisté. Ti totiž hledají nálezce finančních prostředků zapomenutých v opavském bankomatu.

„Na naši stanici v Opavě se dostavila 65letá žena a oznámila, že 11. července krátce před jedenáctou hodinou vybírala prostřednictvím své platební karty finanční prostředky z bankomatu České spořitelny u vchodu do supermarketu Kaufland na ulici Olomoucké v Opavě,“ popisuje detaily případu mluvčí policie René Černohorský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Moravskoslezském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Žena kartu z bankomatu vytáhla a schovala, vyplacené peníze ve výši 13 tisíc korun však zapomněla z přihrádky odebrat. Seniorka na policii dále vypověděla, že peníze zapomněla v bankomatu a odešla do nákupního centra. Po chvíli se vrátila zpět k bankomatu, jenže její peníze už zde nebyly.

Banka které bankomat patří zároveň potvrdila, že bankomatem nebyly peníze vzaty zpět. Zároveň se bance nepřihlásila žádná osoba, která by finance nalezla a chtěla je vrátit.

Policisté po 13 tisících patřících důchodkyni nyní pátrají. „Pachateli v případě neodevzdání hotovosti hrozí podezření z naplnění skutkové podstaty přečinu zatajení věci. Žádáme nálezce i případně svědky události, aby se přihlásili na nejbližší policejní služebnu či na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158,“ dodal ještě Černohorský.

Nalezené finanční prostředky je taky možné předat jakémukoli policistovi nebo strážníkovi městské policie.