Nový průpich Přerovem dostane finální asfaltový povrch, řidiči budou muset stavbu objet

PŘEROV – Pokládka asfaltu uzavře ve dnech 19., 20. a 23. července silnici v přednádražní čtvrti v Přerově, kde se aktuálně buduje průpich městem. Řidiči budou muset v průběhu tří dnů volit objízdnou trasu. Na změnu se musejí připravit i uživatelé autobusové dopravy, těch se ale omezení dotkne až v sobotu 23. července.

„Pokládka poslední asfaltové vrstvy se týká části komunikace v Tovární ulici – bude se jednat o úsek od ulice Kramářova až po křižovatku s ulicí Denisova. Tyto práce si vyžádají v uvedených dnech úplnou uzavírku komunikací v ulici Denisova a Nádražní, a to v místech napojení na ulici Tovární. Při provádění těchto prací nebude přerušen provoz na hlavním tahu Olomouc – Zlín a bude zajištěn průchod chodců na vlakové a autobusové nádraží,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na omezení se musejí připravit i pasažéři městské autobusové dopravy. Ve dnech 19. a 20. července bude autobusům umožněno projíždět stavbou – pojedou po volné části vozovky, změna ale nastane 23. července, kdy i autobusy budou muset využít objízdnou trasu. „Uzavírka se dotkne linek 111 na 112. Zastávka Hřbitov bude nahrazena zastávkou Kino Hvězda a zastávka Svisle bude zrušena bez náhrady,“ podotkla Margita Považanová z přerovského magistrátu.

S výstavbou průtahu, jejíž součástí je i průpich městem, začalo Ředitelství silnic a dálnic v roce 2020, na konci letošního roku by měl být hotový. Po dokončení bude tato dopravní stavba sloužit jako hlavní sběrná komunikace města. Průpich je dlouhý 826 metrů, protíná areál někdejší Juty, vede podél autobusového nádraží a na konci se napojí na stávající Tovární ulici. Po jeho dokončení tu bude úplně nová čtyřproudová silnice.