V kamionu, který převážel pneumatiky, bylo ukryto 13 migrantů

KRÁLOVÉHRADECKO – Kamion s nákladem přijel z Rumunska do Rychnova nad Kněžnou minulou středu. Po telefonickém oznámení, že se v něm ukrývají osoby, na místo okamžitě vyrazili policisté. Mimo řešení cizinců, se prověřuje také šofér vozidla a přepravní společnost, jestli se nedopustili nezákonného jednání.

„Vyslané hlídky na místě zajistily 13 cizinců, kteří u sebe neměli žádné doklady. Z evidencí policisté zjistili, že se jedná o občany Indie a Nepálu ve věku od 23 do 41 let a nemají žádné oprávnění pobývat na území České republiky. Ani jeden z nich neměl v úmyslu požádat v naší zemi o mezinárodní ochranu,“ komentuje událost policejní mluvčí Iva Kormošová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nyní jsou migranti umístěni v zařízení pro zajištění cizinců, kde čekají na předání z ČR do států, odkud přicestovali, nebo, kde mají zažádáno o azyl. Všichni mají povinnost opustit naší zemi a polovina z nich má navíc správní vyhoštění s dvouletým zákazem vstupu do členských zemí EU. V loňském roce policisté zajistili 17 migrantů, letos již 16.