Nepropásněte o víkendu gastrofestival s vůní kmínu ve Žďáře

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Na zámku ve Žďáře nad Sázavou proběhne první srpnovou sobotu Gastrofestival Kmínové chutě Vysočiny. Návštěvníci se mohou těšit na kmínové vaření s Ondřejem Slaninou, povídání o chlebu a kmínu, na kmínové tvoření, ale i na cimbálovou hudbu a další doprovodný program.

Akce odstartuje v sobotu 6. srpna v 10 hodin dopoledne vystoupením cimbálové muziky Hantál z Vacenovic. Následovat bude povídání o kmínu s chlebovým guru Honzou Šmikmátorem, známým jako Pekařův chlebař, a poté představí návštěvníkům své tři recepty „kluk v akci“ Ondřej Slanina.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Odpoledne proběhne koncert zpěvačky Madii a po něm další povídání, tentokrát o kmínovém oleji s Karlem Jonákem, pořadatelem a zároveň výkonným ředitelem Českého kmínu. A chybět nebudou ani dobroty z pražské restaurace Čestr, které návštěvníkům připraví šéfkuchař Pavel Brichzin. Odpolední program doplní vystoupení kapely Karel Gott revival Morava.

Pro děti je po celý den připraveno kmínové tvoření a šití látkových pytlíků v rámci projektu Chytrá ruka a mlsné jazýčky určitě ocení prodej dobrot připravených na kmínu z Rybárny Kinský.

Vstupné je 200 korun. Prvních tisíc návštěvníků dostane navíc láhev vína z Vinařství Michlovský. Část ze vstupného bude předána Dětskému kardiocentru fakultní nemocnice v Motole.